Шок-контент! Вода повинна утворювати накип.
Людина має пити воду, що містить мінеральні солі. Саме вони після кип’ятіння набувають кристалічної форми, тобто утворюють накип. Це не означає, що потрібно пити воду з-під крана, бо вона містить солі. Але робити висновки про її погану якість виключно через накип — теж не слід.
Розбираємось.
У воді є мікро- та макроелементи, рівень яких має відповідати контрольним нормам – Якість води. Вода з таким складом підтримує сольовий баланс людини та є безпечною для вживання.
Наявність накипу — це нормально і це — природне явище. Те, що страждає техніка — прикро, але несмертельно. Згідно з держстандартами, рекомендована жорсткість води має коливатися у межах 1.5-7 ммоль/дм3. У нас в крані — 3,1-3,2 ммоль/дм3.
P.S. Всім, хто любить бутельовану і фільтровану осмосами воду, зверніть увагу на її хіміко-фізичний склад. Якщо у ній немає мінеральних солей — це привід задуматися: що дорожче техніка чи ваше здоров’я?