Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» затверджено Типові договори, при укладанні яких з КП «Чернівціводоканал» споживач може отримувати послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення:

  • Договір з індивідуальним споживачем в будівлі, приміщення якої є самостійними об’єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (юридичними особами (ФОП), які є власниками (користувачами) нежитлової будівлі або приміщення будівлі є самостійним об’єктом нерухомого майна (з окремим водопровідним вводом); зі споживачами, які проживають в приватному секторі тощо (форма договору).
  • Договір з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення полягає юридичною особою, яке об’єднує споживачів в будівлі (форма договору).
  • Колективний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення укладається з особою, яка є уповноваженим на це співвласниками, і діє на підставі протоколу загальних зборів споживачів (форма договору, форма протоколу).
  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем) полягає з кожним співвласником багатоквартирного будинку, яким, крім надання послуг з водопостачання та водовідведення, передбачено окремим договором технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (форма договору).
  • Договір з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем) полягає з кожним співвласником багатоквартирного будинку, яким не передбачено технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (форма договору).

Відповідно до п. 3, розділу VI, Закону України «Про житлово-комунальні послуги», договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію цього Закону, зберігають чинність на умовах, визначених такими договорами, до дати набрання чинності договорами про надання відповідних комунальних послуг, укладеними за правилами, визначеними цим Законом. Такі договори мають бути укладені між споживачами та виконавцями комунальних послуг протягом п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України. У разі якщо згідно з договорами про надання комунальних послуг, укладеними до введення в дію цього Закону, передбачено більш ранній строк їх припинення, такі договори вважаються продовженими на той самий строк і на тих самих умовах.