Даний захід відбувся в рамках проведення заходів по забезпеченню належної організації вакцинальної компанії проти коронавірусної хвороби COVID-19 серед працівників комунальних підприємств міста Чернівців.

Щеплення проведено вакциною AstraZeneca. Для мобільної бригади медиків, яка її здійснювала, організували робоче місце в актовій залі адміністративної будівлі підприємства.

Крім співробітників адміністративної будівлі підприємства вакцинуватись виявили бажання співробітники інших підрозділів підприємства, а саме: водопровідних насосних станцій «Біла», «Магала», «Рогізна», «Очерет», «Ленківці», головної та районних каналізаційно-насосних станції, очисних споруд каналізації та інших. Загалом вакцину отримали біля 80 співробітників КП «Чернівціводоканал». Деякі звернулись з проханням вакцинувати також членів своїх родин, керівництво та медики підтримали таку ініціативу.

Андрій Колесник, керівник КП «Чернівціводоканал»: «Я бачу велику важливість вакцинації для подолання COVID-19 в Україні. Тільки сформувавши колективний імунітет, ми подолаємо це захворювання. Я сьогодні також роблю щеплення, вважаю, що саме керівник повинен надавати приклад. Оскільки Чернівціводоканал належить до об’єктів критичної інфраструктури, важливо, щоб кожен з наших співробітників (а їх загалом більше 700) був здоровим та захищеним для забезпечення безперебійної роботи нашого підприємства щодо постачання води мешканцям Чернівців»

Серед співробітників КП «Чернівціводоканал», які отримали перше щеплення вакциною AstraZeneca, були і 25-річні, і 70-літні. Кожний співробітник має власну мотивацію:
Юлія Гловяк, заступниця головного бухгалтера: «Я роблю щеплення, бо, вважаю, поки всі не будуть вакциновані, ця пандемія ніколи не закінчиться. Тільки коли буде колективний імунітет, ми зможемо подолати цю біду»

Наталія Вікірюк, провідних фахівець відділу СР та УА: «Наближається літо, пора відпусток. Ми з родиною хочем кудись поїхати за кордон, і, я переконана, ця прививка не буде зайвою. Ця вакцина сертифікована в Євросоюзі, і ми якраз встигнемо зробити друге щеплення перед поїздкою. Дуже рада, що підприємство це організувало, що не треба буде бігати і шукати пункти щеплення».

Надія Величко, інженер І категорії: «Я вже двічі перехворіла на коронавірус, але вважаю за необхідність вакцинуватися. Влітку поїду до батьків, вони старші 60 років, а, отже, в зоні ризику. Я не хочу стати людиною, яка не відчує симптомів, але стане переносником інфекції».

Довідково: З початку пандемії на підприємстві перехворіло більше 300 співробітників, з них п’ятеро, на жаль, померли. Середній вік співробітників КП «Чернівціводоканал» – близько 50 років.