Чернівці виділили кошти на заміну обладнання бювету на бульварі Героїв Крут, де вода проходить 7 ступенів очистки.

– На сесії міської ради було вирішено спрямувати на бювет 50 тисяч гривень, розповів перший заступник начальника “Чернівціводоканалу” Тарас БАБУХ. – Гроші пішли на заміну фільтрів на оновлення обладнання. Представники львівської фірми, які виконували тут роботи, говорили, що в жодному іншому місті безкоштовно така очищена вода людям не доступна.За словами Т.Бабуха, бювет було влаштовано у 2006 році, тут була глибока свердловина. Однак води не вистачало і разом з нею пішов пісок. Тоді вирішили в бюветі додатково очищати водопровідну воду з Дністра.

Зараз вода проходить кілька механічних видів очистки – сорбційне очищення, іонний обмінник, від жорстких солей, ультрафіолетове знезараження і очищення від хлору. Лабораторія водоканалу щодня, а СЕС щотижня стежать за якістю води. Комунальники кажуть, що ця вода значно краща за розвізну, яку зараз охоче купують чернівчани.

При цьому вода з бювету – безкоштовна і беруть її мешканці мікрорайону щодня по 10 кубометрів і більше. А 10 кубометрів – це 10 тонн. Ось тільки не дозволяють брати фірмам, які, трапляється, приїжджають з діжками – бізнес хай воду купує.

– Я беру тут воду щодня і переконався, що вона дійсно чиста, – каже мешканець бульвару Степан Фрунзе. – Воно точно краща за привізну, бо жива, а та – мертва. Цю воду ми навіть п’ємо сирою.

<
>