Тривають роботи по реалізації одного з пунктів інвестиційної програми, а саме – технічне переоснащення електросилового обладнання насосної станції 1-го підйому водогону «Дністер-Чернівці» в селі Митків Заставнівського району Чернівецької області.

Керівник КП «Чернівціводоканал» Борис Максимюк особисто контролює установку та запуск в роботу високовольтного перетворювача частоти електричного струму. Вже закінчено будівництво приміщення та монтаж асинхронного електричного двигуна потужністю 800 кВт. Це обладнання дозволить регулювати об’єм води, яку піднімають в Чернівці, та економити електроенергію.

Станом на 21 грудня тривають роботи по запуску даного обладнання, до кінця 2020-го року КП «Чернівціводоканал» планує ввести його в роботу та почати регулювати об’єми подачі води в місто.

Дані заходи завершують трирічну частину програми модернізації КП «Чернівціводоканал», закладені в інвестиційні програми 2018, 2019, 2020 років. Виключно за гроші, накопичені підприємством на спецрахунку, були розроблені проєкт, проведені тендери та закуплено обладнання, яке дозволить регулювати об’єм подачі води в місто та зменшити витрати на електроенергію.