Щотижня працівники Чернівціводоканалу ліквідовують понад 100 каналізаційних засмічень, промиваючи під значним тиском тисячі метрів трубопроводів. Причиною цьому, у більшості випадків, є порушення споживачами правил користування каналізацією.

На жаль, мешканці міста часто використовують унітаз в якості смітника. Харчові та побутові відходи, які потрапляють в каналізацію можуть зупинити роботу як і внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення. Крім того, сміття, яке потрапляє до Головних каналізаційних насосних станцій, значно ускладнює роботу обладнання та персоналу.

Треба пам`ятати, що міська каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття, і викидати в неї тверді побутові відходи категорично заборонено.

Що не можна викидати у каналізацію:

1. Залишки їжі: кістки від риби та м`яса, залишки жиру, зіпсовані овочі та фрукти, огризки, кісточки від вишні та інших плодів, шкірку від кавунів та динь тощо;
2. Засоби особистої гігієни, підгузки;
3. Чайну та кавову заварку;
4. Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду;
5. Поліетиленові пакети, залишки від упаковки продуктів;
6. Жувальні гумки, зубну нитку, пластир тощо;
7. Використаний наповнювач від котячого туалету;
8. Мертвих акваріумних рибок, пацюків, хом`ячків тощо;
9. Предмети з пластику, скла, металу;
10. Будівельне сміття.

КП “Чернівціводоканал” закликає мешканців не скидати сміття до каналізації, адже це ставить під загрозу роботу системи водовідведення міста та чистоту навколишнього середовища.

Ілюстрація запозичена у колег з КП “Кривбасводоканал” 

<
>