Сьогодні, у понеділок 12 жовтня роботи продовжуються безпосередньо на місці аварії – сюди привезли сегменти труби, яку будуть встановлювати, та станом на 12 годину дня закінчують насипати щебінь для «подушки» під майбутній сегмент. Це робиться для того, щоб потім після встановлення труби вона не просідала та не деформувалась через зовнішні чинники.

Встановлювати трубу та підганяти коліно по правильних розмірах будуть безпосередньо на місці тріснутого сегменту. У такий спосіб буде досягнуто максимальної точності з’єднань сегментів коліна.

Нагадаємо, в суботу та неділю проводились підготовчі роботи на базі КП «Чернівціводоканал» – вирізали необхідні сегменти, підганяли їх до необхідного розміру.

Через те, що прорив стався у дуже складному для доступу місці, було прийняте рішення замінити 5,5 метрів труби. Традиційно такі великі сегменти труби замовляють на підприємствах, які їх виробляють, але ця процедура може розтягнутись на кілька місяців. Щоб не залишати мешканців без води, вирішили зварити потрібну частину своїми силами, на підприємстві. Поворотний елемент зробили з кількох сегментів та привезли на Проспект Незалежності для встановлення.

Робимо усе можливе, щоб скоріше подати воду!