Заяви прес-служби ПрАТ «Туркомплекс «Черемош», у яких працівників КП «Чернівціводоканал» звинувачують у вчиненні провокацій, виконанні політичних замовлень, застосуванні фізичної сили, не відповідають дійсності. Інспекція дотримання правил споживання на ПрАТ «Туркомплекс «Черемош» проведена відкрито і прозоро, за участю представників споживача, депутата міської ради Ігоря Наконечного з вільним доступом чернівчан та ЗМІ. Про це свідчить відеофіксація, яка здійснювалася під час проведення на цьому об’єкті інспекції.

«Під час перевірки стану пломб на водолічильниках, встановлених у “Черемоші” багато років тому працівниками Водоканалу, начальник інспекції зненацька зірвав кусачками одну з пломб та спробував вчинити так само з іншою, однак зробити це йому завадили присутні на місці працівники туркомплексу. Розлючений тим, що присутні припинили його варварські дії, начальник інспекції Водоканалу почав погрожувати та штовхати одного з працівників ПрАТ “Туркомплекс “Черемош” – людину похилого віку», – йдеться в офіційній заяві ПрАТ “Туркомплекс “Черемош”.

Як насправді розвивалися події, хто перешкоджав працівникам водоканалу у виконанні професійних обов’язків з обліку споживання води, можна переконатися, переглянувши наступне відео (посилання на відео).

Відео свідчить, що начальник інспекції з контролю за реалізацією та обліком послуг КП «Чернівціводоканал» Руслан Параска жодної пломби не знімав, а намагався перевірити чи правильно вона встановлена і чи можливо відкрити кран без її ушкодження. Діям працівника водоканалу перешкоджав інженер з охорони праці ПрАТ “Туркомплекс “Черемош” Михайло Васильчук, інші представники готелю вели себе агресивно.

За попередніми результатами інспекції на ПрАТ «Туркомплекс «Черемош» з’ясовано наступне:

  • ПрАТ «Туркомплекс «Черемош» здійснював розрахунки за спожиту воду лише по трьом із п’яти встановлених лічильників, що є порушенням.

  • Контроль за лічильниками, які розміщені на обвідних лініях, а також за їх опломбуванням вчасно не здійснювався.

Відповідальність ПрАТ «Туркомплекс «Черемош» за необліковане споживання води буде встановлена у судовому порядку. Працівники КП «Чернівціводоканал», які відповідали за дотримання обліку споживання води на цьому об’єкті і допустили порушення, будуть притягнуті до службової і правової відповідальності.