КП «Чернівціводоканал» продовжує закривати заходи, заплановані в інвестиційній програмі на 2020 рік. Після капітального ремонту на очисних каналізаційних спорудах підприємства запрацював вторинний відстійник, який забезпечує повну очистку стічних вод.

За гроші інвестиційної програми було повністю закуплене та замінене усе обладнання, а саме: мулососи, мулова камера, мулові скребки та резина для них, редуктор приводу, колеса привода, мотор редуктора, струмознімач, електрична частина.

Також встановлено нові переливи з нержавіючої сталі 2мм. Вони збільшують аерацію повітря та затримують активний мул в самому відстійнику.

Додатково встановлено насос рециркуляції (для викачки надлишкового мулу) та системи опороженення. Його основна задача – покращувати рециркуляцію активного мулу в аеротенках та, за потреби, оперативно скидати його надлишки.

Після капітального ремонту покращились основні показники води, яка проходить відремонтований вторинний відстійник, а саме: на виході БПК-5 (БПК – біологічна потреба в кисні) складає 12-13 мг/л при нормі 15 мг/л, завислі речовини 12-14мг/л при нормативі 15, скид азотовмісних речовин 1,8мг/л при нормі 2.

Керівник КП «Чернівціводоканал» Борис Максимюк, при огляді проробленої роботи, наголосив на вдалій співпрацій співробітників підприємства та підрядної організації, яка виконувала ремонтні роботи. «Сподіваюсь, що і наступний відстійник буде зроблений з такою самою оперативністю та якістю» – сказав Борис Максимюк.

Загалом на підприємстві три таких відстійника, наразі до капітального ремонту готують другий з них. Для повноцінної роботи підприємству вистачає потужностей двох інших робочих відстійників, тому сподіваються що у 2021 році так само вдасться відремонтувати і другий вторинний відстійник.