Відповідно до Державних санітарних норм та правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною 2.2.4-171-10” комунальне підприємство “Чернівціводоканал” щодня перевіряє якість води, яку отримують чернівчани з централізованих мереж міста.

Воду для проведення лабораторних досліджень набирають у спеціально промарковані ємності для подальших аналізів. Зазвичай це 14-16 спеціальних точок відбору, а саме: водопровідні колонки, станції підйому та очищення води. Також водозабір проводиться після виконання аварійних ремонтних робіт на певних ділянках водогону або водопровідних мереж – у таких випадках контроль якості води обов’язковий.

Найбільш ефективним та доступним методом знезараження води, що дозволяє забезпечити мікробіологічну безпеку води в розподільчій мережі за рахунок тривалої дії поки що залишається хлорування. На станціях водозаборів та підйому води (ВНС “Магала”, “Рогізна”, “Біла”, РЧВ “Попова”, “Шубранець”) вміст хлору перевіряють щопівгодини, тим самим корегуючи кількість речовини, потрібної для загального очищення води.

На кожній відібраній пробі води фахівці КП “Чернівціводоканал” роблять мікробіологічні та хімічні аналізи усіх отриманих проб. Також якість води в місті перевіряють Чернівецький обласний лабораторний центр та Держпродспоживслужба.

Про детальний склад води чернівчани можуть дізнатись на сайті КП “Чернівціводоканалу” .

Звертаємо увагу! КП “Чернівціводоканал” не має доступу до внутрішньобудинкових мереж, і не відповідає за якість води, яка через них проходить.