Кабінет Міністрів України на засіданні 16 червня перерозподілив 350 мільйонів гривень з державного бюджету на реконструкцію та розвиток системи водопостачання у двох містах України – Миколаєві та Чернівцях.
У цих містах реалізуються міжнародні програми з реконструкції та розвитку систем водопостачання. Дані гроші будуть витрачені на заходи, передбачені цими програмами.
Зокрема, “Проект муніципального водного господарства м.Чернівці, стадія 1” отримає фінансування з врахуванням планової вибірки коштів за вже підписаними контрактами та контрактами, які очікується підписати до кінця року.
Згідно з підписаним в 2016 році договором про реалізацію проєкту “Реконструкція та розвиток системи комунального водного господарства м.Чернівці” кредитні кошти надаються під державні гарантії. В рамках формування державного бюджету складаються планові доходи від залучення позики та відповідні планові видатки на фінансування заходів міжнародних проєктів.
Це не додатково виділені кошти, а формальний перерозподіл поточних видатків в рамках бюджетної програми.
Даний перерозподіл стосується кредитних коштів міжнародних фінансових організацій в межах існуючої бюджетної програми “2751600 – Розвиток міської інфраструктури і заходи в секторі централізованого теплопостачання України, розвиток системи водопостачання та водовідведення у м.Миколаєві, реконструкція та розвиток системи комунального водного господарства м. Чернівці”, у випадку КП “Чернівціводоканал” коштів від німецького уряду через банк KfW.