Вранці 17.04.2017 року виїздом бригади працівників дільниці каналізаційної мережі міста було розпочато аварійно-відновлювальні роботи на вуличній каналізаційній мережі Ø 250 мм по вул. Оренбурзькій в районі будинків за №№ 5-16.
Першим етапом роботи за допомогою спецтехніки – машини для гідродинамічної промивки зовнішніх мереж водовідведення, було локалізовано місце пошкодження старого австрійського – зношеного трубопроводу.
Після чого екскаваторним гідромолотом на базі трактору МТЗ було знято асфальтне покриття в місці проведення аварійної розкопки та погружено його на автосамоскид екскаватором JCB. Знявши асфальтне покриття відразу було виявлено провал ґрунту спричинений вимиванням через пошкодження верхньої частини трубопроводу на глибині 3 м.
Перший метод ґрунту знімався екскаваторним методом, потім розроблявся котлован по 20 см і зручним шурфуванням з метою виявлення інженерних комунікацій в місці проведення розкопки. Таким чином було локалізовано водопровідний ввід Ø-25 мм та газову розподільчу мережу низького тиску умовним Ø-100 мм. Після чого роботи далі проводилися екскаваторним методом.
У котловані, який було розкопано спочатку розчистилась ціла бетонна труба вниз за течією та виконано бетонний бандаж у місці стику бетонного трубопроводу із новою ПВХ трубою. Далі було виконано промивку бетонного трубопроводу для відновлення пропускної спроможності каналізації вниз за течією. Після чого розчищався трубопровід у сторону пошкодження та виконано пониження рівня води у заповнені стоками мережі вище по течії та згодом повне вилучення нечистот гравітаційним способом вже по новому ПВХ трубопроводі.
З метою якісного виконання робіт оперативно було прийнято рішення завести нову трубу до існуючого оглядового колодязя 5 метрів вище по течі від місця пошкодження, що було виконано до 15:00 год. 17.04.2017 року. Та повністю відновлено каналізування вулиці Оренбурзької.
Після влаштування нового трубопроводу його було з двох сторін зароблено бетонним розчином та в ручну присипано.
Повне засипання котловану виконувалося екскаватором, розкислий ґрунт було вивезено з місця розкопки, а верхніх 70 см. було засипано гравійно-піщаною сумішшю.
Додатково для уникнення можливих засмічень працівниками дільниці каналізаційних мереж міста було промито спецавтомашиною КО-504 ділянку трубопроводу каналізації від приватного будинку № 5 вказаної вулиці та в присутності мешканців очищено оглядовий колодязь на тротуарі.
Станом на 16:30 год. 17.04.2017 р. було в повному обсязі завершено заплановані роботи та приведено в порядок зовнішні мережі водовідведення та місця проведення розкопки.