Європейський союз реалізує в Чернівцях програму щодо поліпшення водопостачання міста, підвищення ефективності управління комунальним підприємством «Чернівціводоканал» та зниження витрат на підприємстві.

Для реалізації програми Федеративна Республіка Німеччина надала місту кредит в розмірі 17 мільйонів євро, на додаток до якого з міського бюджету було виділено ще три мільйони євро. Ці гроші є тільки першим кроком у серії запланованих етапів інвестицій, які будуть потрібні для повного відновлення системи водопостачання міста. Виділені 20 мільйонів євро будуть використані для відновлення об’єктів з підйому, передачі і розподілу води, таких як насосні станції, очисні споруди, а також трубопровідні мережі в Чернівцях і за межами міста.

Також інвестиції будуть використані для підвищення надійності і якості поставок води, і зниження виробничих і енергетичних витрат КП «Чернівціводоканал».

«Кінцева мета програми полягає в тому, щоб перетворити «Чернівціводоканал» на підприємство, яке надає якісні послуги з водопостачання та водовідведення за доступними цінами, при цьому не залучаючи жодної фінансової підтримки з боку уряду», – каже начальник підприємства Анатолій Чабан.

Для її досягнення ЄС також виділив додаткову безповоротну допомогу в розмірі трьох мільйонів євро, яка, серед іншого, забезпечує роботу в місті групи консультантів, які надають «Чернівціводоканалу» підтримку в розробці бізнес-плану на п’ять років. Даний план буде включати себе проведення заходів по скороченню витрат і збільшенню доходів компанії. На гроші Євросоюзу також буде придбано сучасне обладнання, яке коштує 150 тисяч євро, та яке дозволить знизити втрати води у водопровідних мережах.

Всі заходи будуть спрямовані на досягнення цілей, окреслених до 2022 року, що лежать в основі візії підприємства, розробленої менеджментом компанії. Так, згідно із заявами керівництва, до цього часу компанія повинна стати надійним, успішним, фінансово стабільним постачальником послуг з водопостачання, яка дбає про соціальне благополуччя і навколишнє середовище.

Фото 1: Застарілі та негабаритні насоси будуть замінені на більш сучасні та енергозберігаючі

Фото 2: Інженери ЧВК разом із міжнародними експертами планують заходи з вимірювання нічного потоку для визначення пріоритетних областей для виявлення витоків

Фото 3: Керівництво ЧВК розробляє основні напрямки розвитку підприємства на найближчі п’ять років