В рамках міжнародної технічної допомоги – «Програма модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури, м. Чернівці – Україна (Супровідні заходи щодо проекту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, Стадія 1»)», яка фінансуєються за кошти Європейського Союзу, 21-22 березня 2017 року в м. Чернівці відбувся навчальний семінар для фахівців КП «Чернівціводоканал».

Тема семінару:  «Дослідження громадської думки методом фокусних груп: теорія, методологія, практика».

Семінар організований GFA Consulting Group спільно з Інститутом місцевого розвитку, як частина супровідних заходів консультаційних послуг. Основною метою семінару було визначення теоретичних положень щодо дослідження громадської думки та розробка плану проведення фокусних груп у м. Чернівці.

Доповідачем була директор департаменту соціологічних досліджень та зв’язків з громадськістю Інституту місцевого розвитку, національний експерт проекту –  к.т.н. доцент Кадрія Сафіуліна.

В ході даного семінару були висвітлені актуальні питання з організації фокусних груп, їх проведення, обробку та аналіз отриманих результатів. На основі теоретичних даних працівники КП «Чернівціводоканал», спільно з пані Кадрією, розробили опитувальник для фокусних груп. Також було проведено пілотне практичне заняття з проведення фокусної групи за участі слухачів семінару.

На основі дослідження громадської думки методом фокусних груп,  підприємство може дізнатись про основні переваги та недоліки у роботі із абонентами, врахувати всі зауваження та покращити якість послуг.

<
>