31 липня – 1 серпня співробітники КП «Чернівціводоканал» взяли участь в навчальному семінарі з теоретичних та практичних питань застосування контрактів FIDIC в Україні, організованому GFA consulting group в рамках реалізації проекту «Програма модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури м. Чернівці-Україна (стадія1)».
            Навчальний семінар підготовлений та проведений фахівцями Міждержавної гільдії інженерів-консультантів, які поділилися із слухачами своїм досвідом щодо практичних аспектів реалізації інвестиційно-будівельних проектів із застосуванням проформ FIDIC в Україні. Були висвітлені питання ціноутворення при реалізації контрактів за участю та без держаних коштів, найбільш розповсюджені ризики та способи їх мінімізації, порядок врегулювання спорів, здійснення медіації, внесення змін до контракту, необхідність та шляхи врахуванням в міжнародних формах контрактів норм та положень національного законодавства та нормативної бази тощо. Розглянута кваліфікаційна характеристика нової професії у будівництві – інженер-консультант.
            FIDIC – Міжнародна асоціація інженерів-консультантів – створена у 1913 році з метою забезпечення спільного захисту професійних інтересів членів асоціації, підтримання високих етичних та професійних стандартів, обміну думками та інформацією, обговорення загальних проблем з членами та представниками міжнародних фінансових інститутів, а також професії інженера-консультанта у країнах, що розвиваються.
            FIDIC є розробником типових форм контрактів, які широко застосовуються міжнародними фінансовими інститутами при реалізації проектів, в які вони інвестують кошти. Так, зокрема, саме форми контрактів FIDIC використовується німецьким банком KFW. Нагадаємо, що KFW фінансує проект «Програма модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури м. Чернівці-Україна (стадія1)»

 

<
>