В ЗМІ поширена інформація про ситуацію що виникла 8-9 листопада у парку “Жовтневий” м. Чернівці.   
      На підставі попереднього вивчення обставин ситуації та обстеження мереж в локації парку «Жовтневого» повідомляємо наступне:
       Відповідно до паспорту об’єкту та відповідної документації озеро у парку “Жовтневий” є штучною водоймою технічного призначення. Це технічний резервуар закритого типу з переливом у інший такий самий по вулиці Південно-Кільцева. Ці озера з’єднанні каскадним способом.
     Каналізаційний колектор діаметром 500 мм, що проходить по вулиці Пилипа Орлика не сполучується ні зі зливовими мережами, ні з дренажними мережами, ні з самим озером. Витоків господарсько-побутових стоків з центральної каналізаційної мережі у озеро не було. А ось потрапляння дренажних вод застійного характеру(зворотне забруднення води), зливових вод застійного характеру, води з теплових камер відбувається регулярно.
     Періодично через засміченість мереж робітниками КП «Чернівціводоканал» проводяться роботи по промивці колектору, дворових мереж  та усунення підпорів  в мережі.  
     Дев’ятого листопада було отримано повідомлення на аварійно-диспетчерську лінію інформація про чергове засмічення мережі та наявність підпорів за адресою Пилипа Орлика, 1В. Виїздом аварійно-ремонтних бригад, засмічення колектору та дворових мереж за вказаною адресою було усунуто.
     Тим, хто опікуються озером необхідно забезпечити проведення певних регламентних робіт, а саме: забезпечити вільний протік води з озера, прочистити перелив, робити регулярну чистку резервуару (повний скид води та чистка від намулу). Проводити контроль за станом мереж, що проходять по території парку та зливоспусків у озеро. Озеро наповняють зливові води та атмосферні опади …..
       Озеро-резервуар був передумовою будівництва мікрорайонів, для зневоднення схилів, відведення дренажних вод, зливових вод та надлишків атмосферних та поверхових вод.
       Враховуючи, що за характером скид стоків був залповий, рекомендуємо перевірити всі підприємства, що знаходяться поряд: спортивні заклади масового відвідування, бані, сауни, інші об’єкти соцкультпобуту та ресторани на предмет скиду використаних вод у зливову мережу та дренажну систему.  А також необхідно провести дослідження: стан дренажної системи будинків, дренажних каналів від теплових камер.
      Але, остаточне фахове слово та висновок має надати міжвідомча комісія. З свого боку підприємство запевняє, що будь-які дії пов’язані з професійною діяльністю КП «Чернівціводоканал»  будуть виконанні .

З повагою колектив підприємства.