У 2020 році повинна розпочатись стадія практичної реалізації проекту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці. Стадія І» (детальніше дивіться тут). Та КП «Чернівціводоканал» не забуває про власні сили, дружні руки допомоги міської влади та Департаменту житлово-комунального господарства. На 2020-2022 на підприємстві заплановано:

Капітальний ремонт мереж водопостачання та водовідведення, також – запірної арматури системи водопостачання м. Чернівці. Завдяки цьому зменшаться втрати води та буде забезпечено безперебійне водопостачання.

Встановлення високовольтного частотного перетворювача на насосній станції «Митків» (обв’язка, заміна електродвигуна, пусконаладка і т.д). Реалізація даного заходу дозволить забезпечити економію електроенергії в межах 15% від споживання насосною станцією «Митків» та можливість плавного регулювання продуктивності насосного агрегату.

Ремонт гравітаційного водогону Ø800 від насосної станції «Шубранець» до вулиці Хотинська. Прокладка 520 метрів нової труби з ПЕ труб ДУ 225 зменшить втрати води на 200 тис. м3/рік та забезпечить безперебійність водопостачання.

Планується реконструкція резервного електроживлення підземного водозабору «Біла». Після руйнування старого мосту через р. Прут (в районі «Дріжзаводу») резервне електроживлення цього водозабору відсутнє.

Для забезпечення аварійних бригад достатньою кількістю обладнання планують придбати додаткові відкачувальні помпи та гідравлічні масляні станції до них. Це покращить безпеку умов праці та оперативність ліквідації аварій.

Для покращення обліку та розрахунків за спожиту воду Департамент ЖКГ спільно з КП «Чернівціводоканал» планують встановлення загальнобудинкових лічильників води. За попередніми розрахунками, це збільшить прибуток у 2020 році на 2% (9329,12 тис. м3), у 2021 –  на 5% (9795,58 тис. м3), у 2022 – на 14% (10847,91 тис. м3).

Також заплановано капітальний ремонт вторинного відстійника ОСК «Магала». Це матиме значний екологічний ефект – покращаться якість очистки стічних вод та повний цикл очистки загалом, підвищиться рівень екологічної безпеки.