Фахівцями КП «Чернівціводоканал»  визначено необхідність технічного переоснащення комплексу системи водовідведення та очищення стоків. Нашому підприємству, як і по всій країні, більшість комунікацій дісталась у спадок від радянського союзу, вони вже давно вичерпали свій ресурс.
        Так, на очисних каналізаційних спорудах м. Чернівці запірна арматура станції рециркуляції активного та залишкового мулу до певного часу знаходилась в зношеному стані.
        Нещодавно, в рамках виконання інвестиційної програми,  розпочали заміну старих засувок діаметром Ø 500 мм це кошти підприємства що відраховуються виключно на виконання інвестиційної програми.
        Ця заміна дасть можливість проводити регулярний поточний та капітальний ремонти насосних агрегатів. Також з’явиться можливість попереджувати аварійні ситуації та, у разі необхідності, переводити роботу станції на резервне обладнання.
        Даний захід забезпечить надійність роботи очисних каналізаційних споруд м. Чернівці та, в свою чергу, підвищить рівень екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища. Саме такий ефект побачили після заміни першої засувки на даному очисному комплексі.
       Сьогодні продовжуємо оновлення обладнання на станції рециркуляції на очисних спорудах м. Чернівці – заміна основної засувки діаметром Ø600 мм з електроприводом та трьох засувок діаметром Ø500 мм, що збільшить надійність та рівень екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

<
>