За результатами перевірки роботи контролерів, які повинні слідкувати за оплатою послуг та фіксувати дані лічильників, призначено службове розслідування. Про це повідомив начальник КП «Чернівціводоканал» Анатолій Чабан.

Результати перевірки роботи контролерів та юридичних осіб, які є найбільшими споживачами послуг підприємства, засвідчили, що в окремих випадках показники лічильників суттєво відрізняються від зазначених в абонентських картках. Тобто, контролери КП «Чернівціводоканалу» вдавались до певних дій, які дозволяли споживачам недоплачувати за спожиту воду. За виявленими фактами призначено службове розслідування, винні будуть притягнені до передбаченої законом відповідальності.

Прийнято рішення перевірити лічильники усіх юридичних осіб та показники роботи контролерів. «Неправдиві показники – одне із порушень, до яких вдаються як абоненти, так і контролери. Замість виявлення і притягнення до відповідальності недобросовісних споживачів окремі контролери надають консультації як ухилитися від відповідальності за споживання води поза обліком. Таких будемо виявляти, притягати до відповідальності, звільняти. Завдяки новітньому обладнанню, отриманому від німецьких партнерів на виконання програми модернізації водопостачання Чернівців, підприємство тепер може виявляти не лише аварійні пориви та приховані витоки, а й самовільні врізки, несанкціоноване використання обвідних мереж, пошкодження пломб, так звані «американки». Будемо кожен такий випадок документувати, порушників притягати до відповідальності» – заявив Анатолій Чабан.

КП «Чернівціводоканал» працює прозоро, готове до відкритого діалогу із споживачами щодо якості та оплати послуг, реструктуризації боргів. Списки споживачів – боржників оприлюднені на сайті: vodokanal.cv.ua/list-debtors

Вже перші перевірки юридичних осіб виявили значні розбіжності у показниках лічильників та фактичній оплаті. Зокрема, під час перевірки автомийок, туристичного комплексу «Черемош», «Льодового майданчика» виявлена недоплата становить понад 700 тисяч гривень. За кожним фактом недоплати проводиться повторна перевірка.

Зокрема, 22 грудня о 10:00 год. в приміщення туристичного комплексу «Черемош» відбудеться засідання виїзної комісії, де будуть повторно оглядатися лічильники, на яких виявлено необліковані показники. Для громадського контролю запрошуються представники ЗМІ, небайдужі чернівчани.

Довідково. КП «Чернівціводоканал» обслуговує 63 тисячі абонентів фізичних осіб та 4 тисячі юридичних осіб.