У неділю, 3 червня 2018 р., Представництво ЄС в Україні спільно з Чернівецькою міською радою відкрили щорічний Європейський тиждень сталої енергії в Україні та провели Церемонію підписання Угоди мерів з 14 українськими містами.

КП «Чернівціводоканал» долучився до урочистого відкриття та взяв участь у заходах, пов’язаних з енергоефективністю.

Гості заходу, а саме голова групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко, Генеральний директор Директорату енергоефективності Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитро Петрунин, мери з 14 українських міст і громад з Вінницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської та Закарпатської областей ознайомились з програмою «Програмою модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури Чернівці-Україна».

Вони заслухали розповідь начальника відділу стратегічного розвитку та управління активами Геннадія Дудко про співпрацю з урядом Німеччини, Німецьким банком розвитку KfW та європейськими консалтинговими компаніями. Зокрема, ознайомились з Мобільною лабораторією по пошукам витоків – сучасним обладнанням, придбаним в рамках цього проекту. Мери міст цікавились механізмом співпраці Чернівців з урядом Німеччини, зокрема умовами, на яких місту було надано кредит €17 млн для реконструкції системи водопостачання м. Чернівців.

У Чернівцях початок Європейського тижня сталої енергії співпав з Велоднем. КП «Чернівціводоканал», за підтримки Європейського Союзу, у свій спосіб долучився до даного заходу – усі, хто забув вдома шолом або кепку, отримував козирьок від нашого підприємства.

<
>