Іноді для того, щоб замінити кілька метрів труби, потрібно відключати від водопостачання цілий мікрорайон. Це вимушений захід, адже ніхто не бажає створювати чернівчанам додаткові незручності. Та складність ремонтних робіт подекуди вимагає саме обезводнення цілої ділянки.

Так, в аварійно-диспетчерську службу 16 червня поступила заявка про те, що з з транзитної магістральної труби на Проспекті Незалежності, 82 вода витікає у службове приміщення. Після обстеження місця аварії фахівці КП “Чернівціводоканал” дійшли висновку, що варто замінити всю ділянку – 2 метри старої проіржавілої сталевої труби. День 17 червня витратили на підготовку до ремонтних робіт – попередили мешканців про те, що будуть відключати водопостачання, знайшли та підготували необхідні матеріали для заміни. 18 червня відкачали воду з труби, випиляли старий шмат труби та прилаштували новий, 8 пластику. Загалом справились за п’ять годин і відновили водопостачання на дві години раніше, аніж планувалось.

Іноді можна обійтись без відключення певної ділянки мережі від водопостачання, але такі серйозні роботи як зварювання потребують окремої підготовки.

<
>