Мешканці деяких будинків Гравітону в суботу півдня були без води. На вечір 30 травня водопостачання відновили, але хочеться розповісти детальніше – випадок цікавий.

У п’ятницю, 29 травня, колеги з МКП «Чернівцітеплокомуненерго» повідомили, що галерею (тунель, де прокладені комунікації) заливає водою. Ввечері того ж дня аварійна бригада КП «Чернівціводоканал» обстежила мережі та знайшла трубу, яку не було сенсу лагодити. Тимчасово поклали ремонтний хомут (щоб у жителів верхніх поверхів було водопостачання), та й лишили на суботу.

Лагодити ту трубу не було сенсу – треба міняти. Щоб міняти, треба додатково викликати зварювальну бригаду, відключати квартал від водопостачання та ще й усі вимірювання/обрізання робити нагорі, не в самій галереї. Потім спускатись, встановлювати, варити.

Закінчили роботи майже о 20 вечора, зате з водою в неділю були абсолютно усі мешканці багатоповерхівок. Часто так трапляється, що якщо десь вода витікає, як в цій історії, жителі нижніх поверхів тільки трохи відчувають знижений тиск в мережі. А от жителі сьомих, восьмих, дев’ятих поверхів можуть залишитись без води майже одразу після прориву – вода просто «не дойде» до їхніх осель.

Саме тому важливо не просто ліквідувати витік, а саме відновити безперебійне водопостачання та стабілізувати тиск в мережі. Вода повинна бути доступна усім!

<
>