П Р О Т О К О Л
ПРОВЕДЕННЯ ВІДКРИТОГО ОБГОВОРЕННЯНАМІРІВ ЗМІНИ ТАРИФІВ КП «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ»
НА 2018 РІК,
ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ПОСТАНОВИ НКРЕКП ПРО СХВАЛЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ ПІДПРИЄМСТВА НА 2017 РІК ТА
ПРОЕКТ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ НА 2018 РІК.

Дата та час проведення: 14  серпня 2017 року, 09:00 год.

Місто проведення відкритих слухань:
м. Чернівці, вул. Героїв Майдану,76 (2-й поверх, актовий зал)

ПРИСУТНІ:
Представники міського виконавчого комітету Чернівецької міської ради та Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради:

Середюк В.Б. заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради 
Леонтій Г.Г. провідний фахівець з питань забезпечення життєдіяльності міста при виконавчому комітеті міської ради;
Кушнірик Я.Д. директор Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради;
Бурак О.К. перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради;
Гладишева О.В. начальник планово-економічного відділу ДЖКГ;
Гаврилюк Г.В. заступник начальника планово-економічного відділу ДЖКГ;
Бонар Т.В. головний спеціаліст планово-економічного відділу ДЖКГ;
Владика Ж.І. начальник відділу реформування та енергозбереження ДЖКГ

Представники територіального органу НКРЕКП в Чернівецькій області:

Маляр А.С. завідувач сектору НКРЕКП в Чернівецькій області

Представники КП «Чернівціводоканал»:

Рихло Ю.С. в.о. начальника підприємства
Шумейко О.М. заступник начальника (інвестиції)
Прокопчук Н.В. головний економіст
Семенюк Л.В. провідний економіст
Гущак Є.В. економіст 1 категорії з планування
Кошман О.В. начальник служби правового регулювання та контролю
Пасере Л.Є. начальник виробничо-технічного відділу
Дудко Г.Д. начальник стратегічного розвитку та фінансового аналізу
Ставчанський М.М. голова первинної профспілкової організації

Представники громадкості міста Чернівці:

Голови ОСББ, ЖБК, ЖБТ  –  45 чол.
Начальники КЖРЕПів  та ПП з утримання будівельних споруд та при будинкових територій 13 чол. 
Представники ПАТ «Чернівцігаз» 3 чол.
МКП «Чернівцітеплокомуненерго» 4 чол.
ВСТ «Житловик» 2 чол.

Всього 84 чол.

     Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанови НКРЕКП № 866 від 30.06.2017 року, з метою належного оформлення документів на 2018 рік проводиться відкрите обговорення.
     Пропонується затвердити наступний порядок денний відкритого обговорення та обрання голови та секретаря.
     Інформація щодо проведення відкритого обговорення була розміщена на сайті КП «Чернівціводоканал» 01.08.2017 р. За цей час зауважень з обґрунтуваннями та пропозицій не надійшло.

Пропонується наступний порядок денний відкритого обговорення:
1. Про необхідність зміни тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) по КП «Чернівціводоканал» на 2018 рік.
ДОПОВІДАЧІ:
По першому питанню: Прокопчук Н.В. – головний економіст КП «Чернівціводоканал»;
Семенюк Л.В. – провідний економіст КП «Чернівціводоканал».

2. Схвалення проекту постанови НКРЕКП з Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2017 рік та проект Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2018 рік.
ДОПОВІДАЧІ:
По другому питанню: Рихло Ю.С. – в. о. начальника КП «Чернівціводоканал»;
                                    Пасере Л.Є. – начальник ВТВ КП «Чернівціводоканал».

Для ведення порядку денного обрали:
Голову відкритого обговорення:

Бурак О.К. – перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства міської ради;
Секретаря комісії відкритого обговорення:

Гаврилюк Г.В – заступник начальника планово-економічного відділу ДЖКГ.

СЛУХАЛИ по 1-му питанню:
       Прокопчук Н.В. – головний економіст повідомила про те, що відповідно до Порядків формування тарифів, затверджених постановами НКРЕКП від 10 березня 2016 року № 302 і № 303 і Процедурами встановлення тарифів від 24 березня 2016 року № 364 і від 15 січня 2015 року № 13 підприємство в установленому порядку виконало розрахунки планових тарифів на 2018 рік і заявою від 25 липня 2017 року направило на розгляд і встановлення в НКРЕКП.

Проекти тарифів сформовані з урахуванням вимог нормативних документів:

  • річного плану ліцензованої діяльності з ЦВВ, планів надання послуг з ЦПХВВ (з використанням внутрішньобудинкових систем);
  • норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів і фактичних витрат електроенергії за попередній період;
  • індивідуальних технологічних нормативів використання питної води;
  • положень Генеральної та Галузевої угод, Закону України «Про оплату праці»;
  • Податкового кодексу України та ін.

Семенюк Л.В – провідний економіст КП «Чернівціводоканал» про те, що за результатами опрацьованих наданих матеріалів, планові тарифи на 2018 рік:
– на
централізоване водопостачання:
середньозважений (без ПДВ) – 8,05 грн./м³ (діючий середньозважений тариф – 7,21 грн./м³, ріст на 0,84 грн./м³, або на 11,65%), в т.ч.:
споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення,
– 3,16 грн./м³ (діючий тариф – 2,78 грн./м³, ріст на 0,38 грн./м³, або на 13,67%);
● споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення
– 8,13 грн./м³ (діючий тариф – 7,28 грн./м³, ріст на 0,85 грн./м³, або на 11,68%.), у т.ч. фінансові витрати:
– складові тарифу пов’язані з обслуговуванням кредиту по проекту
KfW «Муніципального водного господарства міста Чернівці, стадія 1». Фінансові витрати з 1 207,96 тис./грн. (курс 28,4226 грн./євро) зросли до 1 258,77 тис. грн. (42,384 тис./євро, курс на 17.07.2017 р. становив 29,6992 грн./євро).
– на
централізоване водовідведення:
Повна собівартість послуг з водовідведення разом становить 4,4130 грн./м³.
Фінансові витрати – 0.
Прибуток – 0.
Проект тарифів на послуги з водовідведення 4,41 грн./м³ без ПДВ (попередній тариф 3,78 грн./м³, ріст на 0,63грн./м³, або 16,67%);

На послуги з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,91 грн./м³ без ПДВ (попередній тариф 8,02 грн./м³, ріст на 0,89грн./м³, або 11,1%);

На послуги з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 4,84 грн./м³ без ПДВ (попередній тариф 4,17 грн./м³, ріст на 0,67 грн./м³, або 16,1%).

ПРОПОНУЄМО:
Підтримати проекти встановлення тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік по КП «Чернівціводоканал».

СЛУХАЛИ по 2-му питанню:

     Рихло Ю.С. – в .о. начальника КП «Чернівціводоканал» – зазначив, що відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866 проводиться відкрите слухання по обговоренню зміни в затверджених тарифах з централізованого водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), які діють з 15.04.2017 року, а також проект постанови НКРЕКП з Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2017 рік та проект Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2018 рік.
Інвестиційні програми КП «Чернівціводоканал» на 2017 р., 2018 р. – були розроблені згідно вимог Порядку розроблення та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою НКРКП від 14.12.2012 № 381, наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.12.2012 № 630.
Інвестиційна програма на 2017 рік оприлюднена на офіційному сайті КП «Чернівціводоканал» 06.02.2017 року з терміном надання пропозицій до 27.02.2017 року (пропозиції не надходили) та подана до НКРЕКП на розгляд та погодження 11.01.2017 року за вих. № 03/222.

     Пасере Л.Є. – начальника виробничо-технічного відділу підприємства про те, що Інвестиційна програма КП «Чернівціводоканал» на 2017 рік містить перелік заходів, спрямованих на модернізацію, реконструкцію і розвиток систем водопостачання та водовідведення. Джерелом фінансування є власні кошти підприємства – амортизаційні відрахування в сумі 6 939,0 тис. грн.
     Проект інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2018 рік оприлюднений на офіційному сайті підприємства 03.08.2017 року, який містить перелік заходів, спрямованих на модернізацію, реконструкцію і розвиток систем водопостачання та водовідведення. Джерелом фінансування є власні кошти підприємства – амортизаційні відрахування в сумі 8 438,9 тис. грн.

ПРОПОНУЄМО:
Виходячи з того, що проекти тарифів на 2018 рік з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), проект постанови НКРЕКП з інвестиційної програми на 2017 рік, проект інвестиційної програми на 2018 рік пройшли процедури оприлюднення, обговорення, пропоную підтримати зазначені проекти: проект постанови НКРЕКП з інвестиційної програми на 2017 рік та проект інвестиційної програми на 2018 рік.

ВИСТУПИЛИ:
Шумейко О.М. – заступник начальника КП «Чернівціводоканал» – надав інформацію по впровадженню на підприємстві кредитно-інвестиційних проектів KFW, програм енергозбереження, модернізації та реконструкції існуючої системи водопостачання та водовідведення, перспективного розвитку підземних водозаборів для стабільного водопостачання та водовідведення м. Чернівці.

     Бурак О.К. – заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, з метою покращення фінансово-економічного стану КП «Чернівціводоканал» та збільшення відсотку оплати за спожиті енергоносії, підтримав необхідність прийняття проектів: проекту постанови НКРЕКП з інвестиційної програми на 2017 рік, проектів тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та інвестиційної програми на 2018 рік.

     Гладишева О.В. – начальник ПЕВ ДЖКГ запропонувала, що враховуючи те, що під час проведення відкритих слухань від громадкості міста та присутніх, зауважень та пропозицій не надійшло:
1) підтримати проект постанови НКРЕКП щодо Інвестиційної програми підприємства на 2017 рік, проектів встановлення тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та Інвестиційної програми на 2018 рік;
2) надіслати до НКРЕКП протокол засідання відкритих слухань щодо обговорення проектів рішення НКРЕКП з Інвестиційної програми на 2017 рік та проектів тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), проекту Інвестиційної програми підприємства на 2018 рік.

За результатами обговорення поступила пропозиція підтримати всі питання порядку денного:
1. Підтримати пропозицію по першому питанню: про необхідність зміни тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення та на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) по КП «Чернівціводоканал на 2018 рік.

ГОЛОСУВАЛИ:
За – 65
Проти – 3
Утримались – 16

2. Підтримати пропозицію по другому питанню: проект постанови НКРЕКП з Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2017 рік та проект Інвестиційної програми КП «Чернівціводоканал» на 2018 рік.

ГОЛОСУВАЛИ:
За – 77
Проти – 1
Утримались – 6

ВИРІШИЛИ:
1. Підтримати подані проекти тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік направлені на адресу НКРЕКП 25.07.2017 року за вих. №№ 04/4093, 04/4094 та схвалити інвестиційні програми на 2017 рік та 2018 рік.
2. Направити протокол засідання робочої комісії КП «Чернівціводоканал» з проведення відкритих слухань щодо обговорення зміни тарифів з централізованого водопостачання, водовідведення, на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік та схвалення Інвестиційних програм КП «Чернівціводоканал» на 2017 рік і 2018 рік.

ГОЛОСУВАЛИ:
За прийняття рішення в цілому:
За – 78
Проти – 1
Утримались – 5

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради В.Б. Середюк
Завідувач сектору НКРЕКП в Чернівецькій області А.С. Маляр
Голова відкритого обговорення О.К. Бурак
Секретар Г.В. Гаврилюк
В.о. начальника КП «Чернівціводоканал» Ю.С. Рихло